skip to Main Content

Littekens

Wat zijn littekens? 

Iedereen heeft wel een litteken. De een wat groter dan de ander. Maar je kan hier ook last van krijgen. Denk aan beperking van bewegelijkheid, pijn, jeuk, verhard weefsel, onelastisch of storend.

Er zijn 3 soorten littekens:

  • Een ‘normaal’ litteken. Deze littekens zijn over het algemeen wat oppervlakkiger en vallen bijna niet op omdat deze niet  al te diep door het basale membraam is gegaan.
  • Hypertrofisch litteken. Meestal zijn deze littekens wat verdikt. Over het algemeen komt dit bijvoorbeeld door een operatie. Bij dit soort littekens is er flink door het basale membraam heen gegaan waardoor je verdikking ziet over de ‘wond’ heen.
  • Keloid. Dit is wanneer een litteken verder gaat woekeren. Deze zijn rood en dik, ontstekingsgevoelig en jeuken vaak. Binnen het litteken wordt er continue een bepaald vezel aangemaakt zonder bestemming. Over het algemeen is het erfelijk bepaald of je aanleg hebt voor een keloid.  Dit soort littekens kunnen alleen door een arts behandeld worden.

Behandelmethodes

Als huidtherapeut kunnen wij door middel van verschillende behandeltechnieken u helpen het litteken te verminderen. Afhankelijk van het soort litteken, de plek, hoe lang deze al aanwezig is, leefstijl enz kunnen wij een persoonlijk behandelplan opstellen.

SPA-salonnepro-meso-mesotherapie-derma-needling-dermaneedling-microneedling-microneedle-mesotherapy-skin-skinneedling

TCA & microneedling

Microneedle

Littekenmassage

BioPeel

Back To Top