skip to Main Content

Couperose

Wat is couperose?

Couperose is een cosmetisch storende, maar ongevaarlijke huidaandoening die meestal gepaard gaat met abnormale roodverkleuring van de wangen en/of de neus, voorhoofd en een gedeelte van de kin. Soms zijn kleine rode stervormige plekken of lijnen te zien. Couperose is een gevolg van een abnormale toename of uitzetting van het aantal kleine haarvaatjes (haarvaten zijn de fijnste vertakkingen van de bloedvaten) in het gelaat. Door het voortdurend fel uitzetten kunnen de haarvaten zich permanent verwijden wat een bloedvattekening kan geven op vooral de wangen maar ook centraal op het voorhoofd en op de kin en de neus.

Hoe ontstaat couperose?

Hoe couperose precies ontstaat is niet bekend. In veel gevallen treedt het spontaan op, zonder voorafgaande ontstekingsverschijnselen. Waarschijnlijk is het erfelijk bepaald. Couperose treedt meestal op rond de leeftijd van 20 jaar en bereikt zijn hoogtepunt op de leeftijd van 45 jaar. Vooral mensen in Noordwest-Europa met een licht huidtype hebben er last van. Men schat dat ongeveer 10% van alle Nederlanders couperose heeft.

Wat kunt u er zelf aan doen?

Naast onderstaande behandelingen kunt u er ook zelf wat aan doen. Belangrijk is natuurlijk een goede verzorging. Kies een verzorging die beschermt tegen schadelijke invloeden van buiten af als koude wind, U.V. straling of centrale verwarming. Daaronder kunt u een serum gebruiken dat rustgevende verlichting biedt voor roodheid en flare-ups die ontstaan door gevoeligheid.

Behandelmethodes

Wij hebben verschillende behandelingen in de salon om couperose te verzachten .

peeling-nostock

Peeling naam

Behandeling naam

Bindweefselmassage

header1

Coagulatie

Back To Top